کامپیوتر البرز - کرج

تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی کامپیوتر در استان البرز - کرج

کامپیوتر البرز - کرج

تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی کامپیوتر در استان البرز - کرج

سرور MikroTik

MikroTik  سرور مبتنی بر kernel لینوکس

MikroTik یک سرور مبتنی بر kernel لینوکس است که بر روی یک pc معمولی قابل نصب و سرویس دهی به صورت کاملا پایدار است.

 MikroTik ویژگی های زیادی دارد که برخی از آنها را ذکر می کنیم.یکی از ویژگی های MikroTik این است که اکثر سرویسهای آن مانند NAT , Bandwidth Manager , Filtering و ... بر روی Layer3 انجام می پذیرد و به همین دلیل نیازی به لایه های بالاتر ندارد که این خود مقدار قابل توجهی در بالا بردن کیفیت و performance سیستم تاثیر دارد. این امر به ما این امکان را می دهد که بر روی یک pc معمولی به عنوان مثال یک کامپیوتر Pentium 2 با 64M فضای RAM مقدار زیادی پهنای باند را رد کرده و اعمالی مثل NAT و Filtering روی آنها انجام دهیم.

در واقع MikroTik از pc های ما یک router کارآمد می سازد و این امکان را به ما می دهد که به آسانی بر روی آن پورتهای مختلف را اضافه و کم کنیم.

یکی دیگر از ویژگی های MikroTik پایداری آن است. MikroTik همانند یک روتر قوی از سرعت بوت بالا و عملکرد خودکار بدون نیاز به هیچ گونه login یا استارت کردن هر نوع سرویس بر خوردار است.

علاوه بر دسترسی محلی می توان MikroTik را به وسیله Telnet و SSH و Web server داخلی آن و رابط ویندوزی ارائه شده به همراه MikroTik به نام Winbox تنظیم کرد.

دیگر قابلیت قابل توجه MikroTik سرعت نصب و سرعت تنظیمات آن است. MikroTik در عرض چند دقیقه نصب و براحتی تنظیم میشود و این قابلیت در آن وجود دارد که بتوان تنظیمات آن را Import و Export کرد.

دیگر نقطه قوت MikroTik به صرفه بودن آن نسبت به نمونه های مشابه سخت افزاری است. با خرید یک عدد RouterOs و یک سرور با قدرتی متناسب با کار ما میتوانیم کارایی گرانفیمت ترین سخت افزارهارا با چندین برابر هزینه کمتر داشته باشیم. البته بماند که ما اکثرا از ورژن های کرک شده استفاده کرده و آنچنان پهنای باندی نداریم که بیشتر از یک کامپیوتر P3 نیاز شود.

در ادامه بعد از توضیح و آموزش NAT, Filtering توسط MikroTik به یک مثال برای یادگیری بیشتر خواهیم پرداخت.

Mikrotik-main-www.pcone.ir

NAT:

NAT یا Network Address Translation یک استاندارد در اینترنت است که به کامپیوتر های داحل یک شبکه این اجازه را می دهد که از یک رنج IP برای ارتباط داخلی و از یک رنج دیکر برای ارتباط خارجی استفاده کنند. به شبکه داحلی که از NAT استفاده می کند اصطلاحا Natted Network می گویند. برای ایجاد NAT باید در شبکه داخلی یک عدد NAT gateway داشته باشیم که ترجمه آدرسها در آن صورت گیرد.

 

در کل 2 نوع NAT وجود دارد:

 SRCNAT یا Source Nat :

از این فرم Nat وقتی استفاده میکنیم که می خواهیم IP های Invalid یک شبکه داخلی یا Natted Network را به یک Valid IP ترجمه کنیم.در این حالت هر پکتی که به gateway برسد IP آن به یک Valid IP ترجمه گشته و بر روی اینترنت ارسال می شود. عکس این عمل برای پکت هایی که به پکت های قبلی Reply می شوند صادق است و عکس این عمل صورت میگیرد.

 

DSTNAT یا Destination Nat :

این فرم NAT را وقتی انجام می دهیم که بخواهیم یک شبکه private را برای شبکه public خود قابل دسترسی قرار دهیم. در این عمل Valid IP خود را به Invalid IP ترجمه میکنیم.

 

Redirect و  Masquerade:

Redirect و Masquerade یک نوع خاص dstnat و srcnat است. Redirect یک نوع از dstnat است که نیازی به تعریف to-address ندارد و تنها شناساندن اینترفیس ورودی کافی است و Masquerade یک نوع srcnat است که نیازی به تعریف to-address ندارد و تنها معرفی یک اینترفیس خروجی کافی است. در این حالات دیگر فرقی ندارد که چه IP به اینترفیس ها متصل میگردد هر IP در رنج IP های add شده به اینترفیس عمل می کند. در Redirect فیلد to-port برای فرستادن کل ترافیک به یک پورت خاص است که بیشتر برای اعمالی نظیر web-proxy استفاده می شود.


برای نصب MikroTik ابتدا باید minimum hardware requirment آن را بررسی کنیم که داخل سایت رسمی www.MikroTik.com نوشته شده است. اما به طور تجربی برای 1Mbps پهنای باند و سرویسهایی مثل NAT , Filtering , Bandwidth manager , DNS حد افل یک کامپیوتر pentium 2 به همراه 64MB فضای RAM و یک هارد دیسک 2.1GB یا کمتر و 2 عدد کارت شبکه کافی است.

برای نصب از روی CD باید ابتدا image آن را از لینکی که در آخر مقاله آمده دانلود کرده و بر روی CD به صورت image رایت کرده به صورتی که CD پس از write کردن bootable باشد.
CD را داخل cd-rom سیستمس که میخواهید MikroTik روی آن نصب کنید قرار دهید. و first boot device کامپیوتر خود را روی cd-rom قرار دهید. بعد از بوت شدن از روی CD یک صفحه باز خواهد شد که لیست service ها را نشان میدهد که می توان با spacebar آنها را انتخاب و یا از انتخاب خارح کرد. بعد از انتخاب package های مربوطه کلید "i" را فشار می دهیم. 2 عدد سوال از شما پرسیده می شود 1- سیستم به شما می گوید که با نصب MikroTik تمامی اطلاعات روی هارد دیسک شما پاک خواهد شد 2-از شما سوال می شود که اگر قبلا روی سیستم شما MikroTik نصب شده است آیا می خواهید تنظیمات قبلی نگهداری شوند؟ که اگر در دو حالت حرف "y" را وارد کرده و کلید ENTER را فشار دهیم سیستم شروع به نصب می کند.
بعد از کامل شدن نصب یک پیغام ظاهر می شود که نصب شما به پایان رسیده است و کلیدENTER را برای Reboot شدن سیستم خود فشار دهید.
سپس سیستم Reboot شده و روتر شما آماده استفاده است.

تنظیمات MikroTik

اختصاص IP address به کارت های شبکه:

ما یک LAN را در نظر می گیریم که از طریق MikroTik به یک روتر متصل و از همین طریق به اینترنت متصل است. فرض می کنیم که IP روتر ما 217.219.100.1 255.255.255.128 و IP شبکه داخلی ما 172.16.0.0 255.255.255.0 بنابر این IP کارت شبکه خارجی ما 217.219.100.2 255.255.255.128 و IP کارت شبکه داخلی ما 172.16.0.1 255.255.255.0 و default gateway ما 217.219.100.1 می شود.
برای انجام دادن تنظیمات روتر ابتدا باید به آن login کنیم. Username و password روتر به صورت پیش فرض admin با پسورد blank (خالی) است. یوزر و پسورد را وارد می کنیم و وارد میشویم.
ابتدا باید IP ها را set کنیم. برای اینکار command های زیر را وارد می کنیم:

[admin@MikroTik] ip address> add address=217.219.100.2/25 interface=ether0


اکنون IP های ما add شده اند. برای اینکه یک default gateway برای روتر مشخص کنیم باید یک static route برای آن بنویسیم. برای این کار command های زیر را وارد می نمائیم:

[admin@MikroTik] ip route> add gateway=217.219.100.1



اکنون روتر شما به اینترنت متصل است برای تست آن میتوانید یک IP داخل اینترنت را پینگ کنید به ترتیب زیر:

[admin@MikroTik] > ping 4.2.2.1


تنظیم NAT در روتر:
در اینجا ما فقط می خواهیم آدرس های شبکه داخلی به یک آدرس خارجی و معتبر در اینترنت ترجمه شود. پس باید از srcnat استفاده کنیم. که هم می توان از masquerade استفاده کرد هم می توان از srcnat به همراه وارد کردن آدرس شبکه داخلی از طریق فیلد to-address استفاده کرد. ما اینجا هر دو روش را توضیح خواهیم داد.
Masquerade
در این حالت فقط کافی است اینترفیس خروجی را مشخص کنیم که به ترتیب زیر عمل می کنیم:

/ip firewall nat add chain=srcnat action=masquerade out-interface=ether0



به این ترتیب کلیه IP هایی که در شبکه ما هستند از هر اینترفیسی که باشند اگر روتر را default gateway خود قرار دهند به اینترنت متصل می گردند.


Srcnat
در این حالت ما یک یا چند IP خاص را به یک IP ولید NAT می کنیم. در این حالت امنیت و کنترل بیشتری روی شبکه خود داریم.

/ip firewall nat add chain=srcnat src-address=172.16.0.0/24 action=src-nat \
to-addresses=217.219.100.2


در حالت فوق هر کامپیوتر با IP در رنج 172.16.0.0 255.255.255.0 و default gateway 172.16.0.1 می تواند از اینترنت استفاده کند. ما میتوانیم به جای یک رنج IP یک IP خاص یا یک رنج مخدود ت را انتخاب کنیم.

تنظیمات Filter
رول های Filter بسته به نیاز ما باید ساخته شوند . ما فعلا فرض میگیریم که می خواهیم ابتدا تنها به 3 کامپیوتر اجازه استفاده از اینترنت را بدهیم و برای همه پورت 135 را ببندیم و برای کلیه کامپیوتر ها ping بسته باشد و پورت telnet روتر برای همه بسته باشد. برای اعمال فوق الذکر به این ترتیب عمل می کنیم.
ما قصد بستن پورت 135 برای کلیه IP ها را داریم پس رول زیر را می نویسیم:

/ip firewall filter add chain=forward dst-port=135 protocol=tcp action=drop


به این ترتیب تمام درخواستها به این پورت drop می شوند.

حال باید رولی را ایجاد کنیم که ping بسته شود این رول نیز مانند رول قبل است:

/ip firewall filter add chain=forward protocol=icmp action=drop

و اما رول بعد بستن پورت telnet به روتر:
در این حالت باید chain را input قرار دهیم به معنی تمام پکت های ورودی به مقصد روتر.

/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=23 action=drop


اکنون ما می خواهیم تنها 3 کامپیوتر به اینترنت دسترسی داشته باشند پس باید هر پکتی که قصد عبور از روتر را دارد و از این 3 کامپیوتر خاص صادر شده است اجازه عبور داده شده و بقیه پکت ها که قصد عبور از روتر را دارند drop شوند. پس اول باید رول های دسترسی سپس رول عدم دسترسی بقیه نوشته شود. در filtering ترتیب رول ها بسیار مهم است چون روتر به ترتیب از بالا به پائین رول ها را خوانده و عمل می کند.

/ip firewall filter add chain=forward src-address=172.16.0.2 action=accept
/ip firewall filter add chain=forward src-address=172.16.0.3 action=accept
/ip firewall filter add chain=forward src-address=172.16.0.4 action=accept
/ip firewall filter add chain=forward src-address=172.16.0.0/16 action=drop


ما با رول های بالا دسترسی سه IP را باز و دسترسی کلیه پکت های دیگر را محدود کرده ایم.
اکنون تنظیمات ما به پایان رسیده است. ما یه روتر داریم که میان شبکه داخلی و خارجی ما قرار دارد روی روتر ما یک IP ولید به یک رنج IP اینولید NAT شده است. ما روی روتر به وسیله packet filtering از شبکه داخلی خود و روتر حفاظت می کنیم. و این امکان را داریم که دسترسی کلاینت های را به اینترنت کنترل کنیم.

لینک دانلود :

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد