کامپیوتر البرز - کرج

تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی کامپیوتر در استان البرز - کرج

کامپیوتر البرز - کرج

تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی کامپیوتر در استان البرز - کرج

انتخاب کارت گرافیک

چگونه کارت گرافیک مناسب انتخاب کنیم؟


Click here to enlarge

کارت گرافیک یکی از مهمترین قطعات یک کامپیوتر است. از زمانی که کامپیوتر ها به وجود آمده اند، تا زمانی که پخش و تماشای تصاویر از نیاز های ما است، قطعات و سخت افزار های مرتبط با گرافیک نیز، وجود دارند و روز به روز هم بیشتر پیشرفت میکنند.

یکی از دغدغه های کاربران، انتخاب کارت گرافیک مناسب در عین حال متناسب با بودجه شان است. مدل ها و انواع زیادی از کارت های گرافیک بین قیمت ۴۰ تا ۶۰۰ هزار تومان و حتی بیشتر در بازار وجود دارند که انتخاب مدل مناسب از بین آنها کار آسانی نیست.

اگر کارت گرافیکی انتخاب کنید که به اندازه کافی سریع و قوی نباشد، مطمئناً ناراضی خواهید بود و اگر کارتی انتخاب کنید که سرعتی بیش از آنچه نیاز دارید، داشته باشد، شاید مجبور به پرداخت هزینه اضافی برای آن شوید. در حالی که از تمام سرعت آن استفاده نمی کنید. پس برای اینکه بتوانید انتخاب صحیح را انجام دهید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

 

چه انتظاری دارید؟

Click here to enlarge

 اولین سوالی که قبل از خرید کارت گرافیک باید از خود بپرسید این است:

«کارت گرافیک را برای چه میخواهم؟»

برای پاسخ به این سوال، دو انتخاب دارید. کارت گرافیک را برای پخش روان ویدئو هایی حتی در کیفیت HD میخواهم و یا آن را برای بازی نیاز دارم.

 در این صورت اگر پاسخ شما گزینه اول باشد و تنها قصد مشاهده ویدیو با کارت گرافیک خود دارید، نیازی به خرید کارت گران قیمت ندارید. تعداد کارت های گرافیکی که قدرت پخش مطلوب ویدئو ها را دارند بیشتر از سایر کارت ها است و میتوانید به راحتی انتخاب خود را انجام دهید.

اما اگر یک بازی خور هستید، باید پول بیشتری را برای خرید کارت گرافیک مورد نظر خود کنار بگذارید. همچنین مهم است به فاکتورهایی که بر روی کیفیت نهایی تاثیر گذار هستند هم توجه کنید. در ادامه به این فاکتورها اشاره شده است.


اهمیت قدرت تفکیک

اکثر بازی ها برای اجرای روان تا ۳۰ فریم در ثانیه نمایش میدهند. پس هنگام خرید باید به این نکته توجه کنید. اما ماجرا وقتی سخت تر میشود، که باید بدانید کارت گرافیک مربوطه تا چه رزلوشنی را با این سرعت پشتیبانی میکند. به گفته های فروشنده در مورد مشخصات فنی کارت گرافیک اتکا نکنید. تا وقتی که اینترنت وجود دارد بهترین منبع برای پیدا کردن اطلاعات مفید را در اختیار دارید. کافی است مدل کارت گرافیک انتخابی تان را در گوگل جستجو کنید.

 

Click here to enlarge

 

فرض کنید که یک مانیتور ۲۰ اینچ با قدرت تفکیک ۹۰۰×۱۶۰۰ و علاوه بر آن، مانیتوری ۲۳ اینچی 1080p دارید. با آزمایش یک بازی در مانیتور ۲۰ اینچی، بازی نسبتاً خوب و واضح اجرا و نمایش داده میشود. اما وقتی آن را با رزلوشن کمتر از 1080 در مانیتور ۲۳ اینچ اجرا میکنید، برخی جزئیات به خوبی نمایش داده نمیشوند. چرا که اندازه تصویر توسط کارت گرافیک بزرگتر شده تا در نمایشگر ۲۳ اینچ، بزرگتر نمایش داده شود. پس میتوان اینطور نتیجه گرفت که سایز مانیتور شما با انتخاب کارت گرافیک مورد نیازتان، ارتباطی مستقیم دارد.

 اگر شما مانیتوری ۲۰ اینچی یا با سایز کمتر دارید، خوشحال باشید که می توانید نیاز خود را با یک کارت گرافیک نه چندان گران قیمت (در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان) برطرف کنید. اما در صورتی که نمایشگری ۳۰ اینچی دارید، باید به فکر یک کارت گرافیک قوی تر و البته گران تر باشید.

البته اگر مانیتوری بزرگ دارید، می توانید بازی ها را در اندازه کوچکتری انجام دهید. اما چنین وضعیتی اصلاً خوشایندتان نخواهد بود.


RAM

اغلب افراد اعتقاد دارند که کارت گرافیکی با رم بیشتر، سرعت بالاتری دارد، اما ای کاش به همین راحتی بود. در واقع، رم چیزی است که برای کار کردن یک کارت گرافیک لازم است، اما تاثیرش بر سرعت پردازنده آنقدر که تصور می شود نیست.

 

Click here to enlarge

 

 برای درک بهتر وظیفه و تاثیر رم در کارت گرافیک، فرض کنید رم، لوله های ارتباطی است و تصاویری که برای نمایشگر ارسال میشوند، آب هستند که در لوله ها جریان دارند. پردازنده کارت گرافیک (GPU) هم نقش پمپ را بازی می کند. GPU تنها تصمیم گیرنده برای مقدار آبی است که به لوله ها میفرستد پس اینکه چه میزان آب در لوله ها پمپ شود، ارتباط مستقیمی با ظرفیت لوله ها دارد. اگر لوله ها ظرفیت بسیار زیادی داشته باشند، تاثیری در بازدهی نخواهند داشت.

هر مقدار آب که پمپ به لوله ها بفرستد، مشکلی پیش نمی آید اما اگر حجم آب پمپ شده از حدی بیشتر شود به حدی که فراتر از ظرفیت باشد، لوله ها آب را برگشت می دهند، جریان آب به شدت کند شده و یا به کلی متوقف خواهد شد.

 تصاویر با اندازه بزرگ، به حافظه بیشتری نیاز دارند. برای مثال اگر شما بخواهید با کارت گرافیکی که ۵۱۲ مگابایت رم دارد مشغول بازی در رزلوشن 1600x900 شوید، نباید مشکلی پیش بیاید؛ چرا که حجم آبی که در لوله ها پمپ میشود از ظرفیت لوله ها کمتر است.

اما اگر رزلوشن را تا 1080 بالا ببرید، امکان دارد بازی اندکی کُند و فریم به فریم اجرا شود. همچنین با افزایش جزئیات بازی نیز این مقدار زیاد شده و بر روی سرعت اجرا تاثیر میگذارد.

پس اگر شما دوست دارید با رزلوشن های بالا و جزئیات زیاد به بازی بپردازید، به کارت گرافیکی نیاز دارید که علاوه بر قدرت GPU، مقدار رم بیشتری داشته باشد.



دانسته هایتان درباره Clock Speed را فراموش کنید

کارت گرافیک همانند سایر قطعات کامپیوتر از یک Clock Speed پیروی میکند. در واقع، GPU پردازش های یک کارت گرافیک در یک بازه زمانی را کنترل میکند و Clock Speed بالاتر، قدرت GPU را نشان میدهد. اگر شما بتوانید Clock Speed را در یک GPU افزایش دهید، بهره وری بیشتری را شاهد خواهید بود. اما این همه چیز نیست. در کامپیوتر ها یاد گرفته ایم که هر چه سی پی یو سریع تر باشد تاثیر مستقیمی رو بازدهی نهایی خواهد داشت. اما در کارت های گرافیکی داستان به شکل دیگری است. در آنها پردازش ها به صورت موازی انجام میشود. و هسته های متعددی برای پردازش وجود دارد. بنابراین بالا بودن سرعت هسته های یک کارت گرافیک دلیل بهتر عمل کردن آن نمیشود. و فاکتورهای پردازشی متعدد و معماری آنها هم جزو عوامل موثر برای بازدهی نهایی هستند.

 

جمع بندی

به یاد داشته باشید که رزلوشن، فاکتور مهمی در انتخاب کارت گرافیک است. اگر شما دوست دارید با حداکثر رزلوشن ممکن و با بیشترین کیفیت به بازی کردن بپردازید، لازم است کارت گرافیکی انتخاب کنید که GPU آن سریع و به اندازه کافی رم داشته باشد. چنانچه زیاد اهل بازی نیستید، می توانید کارت گرافیکی نه چندان سریع با مقدار کافی رم، تهیه کنید و بقیه پول هایتان را برای قطعات دیگر پس انداز نمایید. انتخاب یک کارت گرافیک بر حسب نیاز و هزینه اصولی، کار مشکلی است. اما امیدواریم که این مطلب به بالا بردن اطلاعات شما را برای انتخاب کارت گرافیک مناسب، کمک کند.

 


نظرات 1 + ارسال نظر
ایران منش دوشنبه 28 شهریور 1390 ساعت 18:53

خیلی خوب بود ممنون

خواهش میکنم
قابل شما و همکاران به روز را ندارد

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد